Arhitectura SI Design

INSPIRO Studio

Vezi proiectele noastre

[scroll pt. mai multe informatii]

Casa cu cub verde

Imobilul prezentat este o locuinta unifamiliala amplasata intr-o livada batrana, pe un deal cu expunere sudica si privelisti deosebite spre centrul orasului. Spatiul creat este unul luminos, ferestrele numeroase asigurand ca se profita la maxim de locatia deosebita. Materialele folosite sunt calde si placute: piatra de Baschioi, lemn de stejar si tigla ceramica. Totusi imobilul nu se pierde in peisaj datorita unei pete de culoare: cubul verde intens ce marcheaza intrarea in casa. Acest element este ceea ce asigura unicitate casei si ii da un aer jucaus, potrivit personalitatii proprietarilor. Partea de sus a cubului ascunde terasa dormitorului matrimonial de unde se poate admira cel mai bine panorama orasului.

Amenajare in stil eclectic industrial

Amenajare casa H

Colaborarea a început în momentul în care locuinţa unifamilială era deja aproape complet finisată şi parţial mobilată. S-a dorit completarea spaţiilor existente cu texturi şi culoare, cu imprimeuri şi obiecte decorative care să mai îmblânzească austeritatea iniţială a structurii. Rezultatul este o casă foarte veselă şi primitoare care se potriveşte perfect cu personalitatea caldă a celor care trăiesc in ea.

Mansardare imobil

O lucrare mică dar cu așteptări mari care ne-a oferit o experientă fericită. A fost o colaborare cu beneficiari tineri, entuziasmați, exigenți, oferind rețeta ideală pentru o amenajare reușită. Suprafața mică a podului (aproximativ 60 mp), a fost o adevărată provocare pentru a satisface nevoiele din tema cerută de beneficiari. Am reușit (împreună cu ei) să găsim loc pentru un dormitor (in același spațiu cu o zonă de relaxare), dressing, baie (cu cadă mare stativă) și un fumoar. Dormitorul este delimitat de zona de relaxare printr-un ansamblu de lemn cu polițe și șemineu electric. Fumoarul, orientat spre Nord-Est, oferă o perspectivă frumoasă asupra orașului prin 2 ferestre mari tip balcon (vitraj de aproape 6 mp). S-au folosit materiale naturale, mult lemn (o parte din șarpanta podului a rămas aparentă, a fost consolidată unde a fost necesar, s-a șlefuit și tratat), piatră naturală (travertin), lambriu din plută și tapet hartă pe peretele comun cu vecinul, pentru o mai bună izolare fonică dar și estetic, funie din iută pentru balustradă și corpuri de iluminat confecționate din fir textil, fasunguri cuprate și becuri decorative. Scara ce face legătura cu nivelul inferior este din lemn masiv de stejar tratat cu ulei, pe structură metalică. S-a acordat atenție celor mai mici detalii, de la aparataj (prize, întrerupătoare) la calorifere compacte vopsite RAL Black Grey (Purmo).

Casa de vacanta

Aceasta casa de vacanta a aparut din dorinta beneficiarilor de a avea un mic refugiu departe de agitatia orasului, o oaza de liniste intr-un sat pitoresc. Principala lor cerinta a fost ca spatiul creat sa fie unul minimal, care sa satidfaca nevoile de baza, fara a se face insa risipa de metri patrati. Terasa acoperita si inchisa cu sticla aduce frumusetea livezii in spatiu locuit, evitandu-se astfel senzatia de claustrofobie. La fel, ferestrele din acoperis ofera privelisti frumoase spre sat si spre dealuri, realizand o atmosfera placuta in cele doua camere de la mansarda care sunt, dealtfel, foarte mici. Materialele folosite ajuta si ele la integrarea armonioasa in situl existent: piatra din zona respectiva, lemn tratat cu ceara de albine, tigle ceramice si tamplatii din lemn. Obloanele verzi sunt un mic detaliu ce ofera personalitate casei.

Casa cu terase

Casa cu terasa inierbata

Amplasată pe strada Valea Gârboului, stradă construită haotic, casa se desfășoară pe două nivele, etajul reprezentând doar o treime din suprafața parterului. Al doilea nivel a rezultat din dorința beneficiarilor de a avea intimitate în grădină, corpul mai înalt fiind un paravan spre imobilul de locuințe colective D+P+2E.
Pe terasa luminoasă orientată spre răsărit și sud este construită o pergolă de lemn, suport pentru plante ornamentale, delimitată de stâlpi îmbrăcați cu zidărie aparentă (Est și Sud). În contextul dezvoltării imobiliare, casa este o declarație pentru încurajarea riveranilor să păstreze funcțiunea de locuințe individuale cu regim de înălțime mic (prima casă după blocuri, pe următoarele parcele fiind construite locuințe familiale). Proprietatea este delimitată la vest de stradă, la est de pârâul Valea Gârboului, la sud casă familială parter, la nord imobil de locuințe colective D+P+2E.
Casa este integrată intr-o livadă existentă, aflată de peste 25 de ani în proprietatea beneficiarilor, care au dorit să prelungească spațiul verde prin realizarea acoperișului vegetal, de tipul extensiv. S-a optat pentru şarpantă de lemn cu termosistem din vată bazaltică pe o pantă ușoară de 10 grade, în suprafață de peste 100 mp. Locuința este mică, cu suprafața utilă de 140 mp.
Spațiile interioare sunt luminoase, cu suprafețe vitrate mari orientate est și sud, spre terasă și grădină. Camera de zi, dormitoarele, sufrageria au o priveliște minunată spre pădurea Sf. Ion, afltă la doar 300 m de proprietate, la răsărit. Materialele de finisaj cele mai folosite au fost cărămida plină aparentă (recondiționată din demolări) și lemnul.

fatada principala

Bine ati venit!

Inspiro Studio: servicii de arhitectura si design in Cluj-Napoca.
Creativitate. Inovatie. Atentie la detalii.

PROIECTE SELECTATE



Mai multe proiecte